RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 25. detsember 2014

Valitsusparteid plaanivad kaotada alaealiste abordi vanemliku nõusoleku nõude



Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) saatis eile, 18. detsembril riigikogu sotsiaalkomisjonile oma põhjalikud seisukohad raseduse katkestamise ja steriliseerimise seaduse muutmise seaduse eelnõu (SE 731) suhtes, millega plaanitakse kaotada ära seni kehtiv nõue, et alaealised peavad saama abordi tegemiseks oma vanema nõusoleku.

SAPTK seisukoht on kokkuvõetud järgmiselt:

"Praegu ettevalmistatud Eelnõu lähtub muu hulgas eesmärgist tühistada seni raseduse katkestamise ja steriliseerimise seaduse §-i 5 lg 2 kohaselt kehtinud nõue, et alaealised tüdrukud peavad abordi tegemiseks saama oma vanemate (või muu eestkostja) nõusoleku. Nii plaanitakse radikaalselt piirata vanemate õigust oma lapsi kasvatada ning nende eest hoolitseda, jättes lapsevanemad ilma õigusest otsustada selle üle, kas nende alaealistele tütardele võib aborti teha või mitte, ning anda vastava otsuse langetamise õigus hoopis günekoloogide kätte. Meie hinnangul on selline plaan mitte üksi ebamõistlik, vaid ka vastuolus elementaarsete inimsuse kaalutluste ning Eesti Vabariigi põhiseadusega."

SAPTK juhatuse esimehe Varro Vooglaidi sõnul on kõnealuse seadusemuudatuse näol tegu valitsusparteid järjekordse kahetsusväärse püüdlusega sekkuda vanemate õigusesse hoolitseda oma laste eest ja kasvatada neid. "Perekonna õiguste piiramine ja seeläbi ka perekondliku kultuuri aluste õõnestamine näib olevat oluline osa Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatide ühistest püüdlustest," kommenteeris olukorda Vooglaid ja lisas, et kui alaealisi ei peeta piisavalt küpseks ja vastutustundlikuks, et omada õigust osta pudel siidrit või pakk sigarette, siis on absurdne asuda seisukohale, et neil on küllalt elutarkust ja -kogemust langetada otsuseid oma lapse elu ja surma üle.

SAPTK seisukohtadega antud küsimuses saab tutvuda siin.

Allikas: http://www.decivitate.ee/?news_id=2489

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP