RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 30. detsember 2014

KOOBAS: Reformarid on taas hoos, tulekul uus hinnatõus

Valitsus võttis vastu määruse, millega kehtestati reoveepuhastist vette juhitavale heit- ja sademevee ainete osas senisest sadu kordi madalamad piirmäärad, ehk vesi peab uute nõuete kohaselt kordi ümbertöödeldud olema.
„Eesti veesektori ettevõtted olid 2013. aasta alguseks investeerinud asulate veevärkide parendamisse ligikaudu miljard eurot, suurel osal Eesti vee-ettevõtetest oli uue määruse jõustudes ostetud ning seadistatud kallid puhastusseadmed, mis vastasid täielikult sel hetkel kehtinud nõuetele,” nentis Vahur Tarkmees, Eesti Vee-ettevõtete Liidu direktor. „Samas, isegi kui uus miljard eurot oleks kusagilt tasuta saadaval, ei ole uute piirmäärade saavutamine võimalik, kuna täna puudub reaalselt kasutatav tehnoloogia, mis võimaldaks heitvee uutele piirmääradele vastavaks puhastada. Selliste piirmääradeni oleks võimalik puhastada reovett laboratoorsetes tingimustes, aga mitte reoveepuhastusjaamas, kus päevas puhastatakse tuhandeid kuupmeetreid reovett.”
Uute piirmäärade ületamine toob Vahur Tarkmehe sõnul endaga kaasa miljonite eurodeni küündivad saastetasud. „Heal juhul toovad uutest piirmääradest johtuvad investeeringuvajadused tarbijaile kaasa hüppelise hinnatõusu, halvemal juhul toovad aga suured saastetasud teenust pakkuva vee-ettevõtte pankroti,” lisas Tarkmees.
See on järjekordne kaigas Eesti majandusele ja raha välja pommimine niigi haprast ettevõtlusest, et katta oma vigasest poliitikast tulenevaid eelarveauke. Eelmine hoop tööstusele oli järsk kaevetasude tõus, mis juba jätnud seisma kaks VKG tehast ja töötuks sealsed inimesed.

Allikas: http://koobas.net/2014/12/29/reformarid-on-taas-hoos-tulekul-uus-hinnatous/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP