RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 29. detsember 2014

MATTI ILVES: USA SÕJAKUULUTUS VENEMAALE?

President Obama allkirjastas seaduse HR 5859, mis annab USA-le laialdased volitused tegutsemiseks Ukrainas. Seadus oli eelnevalt heaks kiidetud nii kongessis kui ka senatis ja seda kongressis lausa ühehäälselt, ilma aruteluta, kuigi seadus sisaldab vastuolulisi sätteid.

Seadus HR 5859 ludab tegutseda majandusvaldkonnas eriti energiasektoris, et muuta Ukraina sõltumatuks Venemaa gaasist ning naftast ja erastada energiasektor. Siin saavad ameeriklased toetuda lausa enda inimesele, sest endine USA välisministeeriumi töötaja, nüüdne investeerimispankur Natalie A. Jaresko määrati Ukraina rahandusministriks. Kavatsetakse kulutada 50 000 000 $ Ameerika maksumaksja raha, et erastamist ette valmistada, võib ka arvata, millise riigi ärimehed saavad suurerastamises eelise.

Sõjalises valdkonnas lubab seadus anda Ukrainale sõjalist abi 350 000 000 $ eest, et osutada vastupanu Venemaa rünnakule. Eesmärgiks on viia Ukraina armee vastavusse NATO standarditega juba 2020. aastaks. Seda plaani toetab ka peaminister Arseni "Jaz" Yatsenyuk, kes on kasvatanud märkimisväärselt sõjalist eelarvet sotsiaalvaldkonna arvelt.

Ette on nähtud ka 60 miljonit dollarid Ukraina "demokraatia" toetuseks, sellest rahast toetatakse sobivaid  poliitilisi parteisid 20 000 000 $! Toetust makstakse ka sõbralikele meediaväljaannetele ja lubatakse  vähendada vene propaganda mõju Ukrainas.

Võib arvata, et Venemaale selline USA jõuline tegutsemine Ukrainas ei meeldi ja ei ole midagi imestada, kui seda võetakse sõjakuulutusena Venemaale, ka paljudes lääneriikides on seda nähtud just sellises võtmes.
Putin on juba öelnud, et NATO tegutsemine Venemaa piiridel ja Ida-Ukrainas kujutab tõsist ohtu ja peab olema valvel, samuti ta ütles: "Me kaitseme oma julgeolekut järjekindlalt ja jõuliselt."

Jääb vaid märkida, et liigutakse järjest lähemale suurele Euroopa sõjale.

Kasutatud allikas:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/12/20/hr-5859-ein-us-gesetz-wie-eine-kriegs-erklaerung-an-russland/

1 kommentaari:

Anonüümne 30. detsember 2014, kell 13:26  

Ajalugu näitab paraku muud - just sibulatele meele järgi olemine süütab uue sõja.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP