RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 28. detsember 2014

KOOBAS: Kus on lahendused?

Kui vaatasin hiljuti president Ilvese intervjuud saates “Välisilm” ei võinud see olla veel igavam. Meenusid Ansipi aegsed monoloogid vägeva kasvuga ülikiirest ja edukast majandusest, millele lisandus mingi tüüpiline häma sallivusest. Ei olnud ühtegi sõna riigi kõige põletavamatest probleemidest, mis on seotud paigal tammuva majanduse, välisinvestorite apaatsuse ja kahaneva rahvastikuga. Ei midagi sellest!
Samalaadset võime näha ka valitsevate Reformierakondlaste küsitlustest. Ei mingeid lahendusi peale tüüpilise pimeliberaali jutust kuidas turg end ise reguleerib.
Positiivsena võime tuua julgeoleku teema tõstatumise, mis veel aastaid kaks tagasi oli tundlik teema. Siiski tundub, et pealvooluparteidel pole peale sallivus ja homoõiguse populismi midagi pakkuda tegelike probleemidega tegelemiseks.
Mõningalist kaasamõtlemist neil teemadel pakub nii IRL oma madalapalgalistele suunatud väikese maksusoodusega kui ka parlamendiväline EKRE, kes mõlgutab mõtteid majanduse reorganiseerimisest. Eestlaste tagasirände soodustamiseks soovib EKRE luua Tagasirände Agentuuri, mis aitaks koju naasta soovivatel eestlastel tööd leida. Pole paha ka mõte vähendada kolmanda lapse saanud peredel kodulaenu. Vähemalt on mõeldud neil teemadel, mis põletavalt olulised.
Vaadates aga erakondade populaarsusuuringuid, on esikohal needsamad maksumaksja raha eest enim propagandat tegevad erakonnad. Seega on valijal kohus hakata küsima, kas ta on ikka tagasisaadavaga rahul ja tahab senist populismi ka järgmiseks neljaks aastaks.

Allikas: http://koobas.net/2014/12/27/kus-on-lahendused-2/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP