RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 28. detsember 2014

Kaitskem üheskoos perekonda: President Ilves ei pööranud oma aastalõpuintervjuus kuigivõrd tähelepanu Eesti ühiskonna probleemidele

Nagu mitmed vaatlejad on täheldanud, ei pööranud president Ilves oma aastalõpuintervjuus kuigivõrd tähelepanu Eesti ühiskonna probleemidele – nt laste vaesus, suur tööpuudus ja väljaränne, madal sündivus ja meid ähvardad demograafiline kriis, perekondade lagunemine ja sellest tulenev õnnetus, usaldamatus poliitilise juhtkonna suhtes, maapiirkondade kiratsemine, kohtusüsteemi ebaefektiivsus ja õigusabi kättesaamatus, politsei alarahastatus, sündimata laste massilime tapmine, alkoholism, meedia kallutatus jne – ega esitanud nägemust selle kohta, kuidas neid probleeme ületada.

Küll aga ei jätnud Ilves kasutamata võimalust hurjutada taas kord oma sadu tuhandeid kaasmaalasi, kes ei pea õigeks perekonna tähendust olemuslikult ümbermääratleda, sildistades neid sallimatuks: "Kas on väga tark hakata riigi sees pihta sallimatuse, eristamise, ühe grupi põlastamisega. Kas see on väga mõistlik? Mina olen kogu aeg väitnud, et on väga ebamõistlik hakata ütlema, et sina ei kõlba, sest sinul on niisugune arvamus, sina ei kõlba, sest sinul on selline sättumus..."

Ka oma jõuluõhtu sõnumis, mis Kaarli kirikus ette loeti, ei maininud Ilves sõnagi jõulude tähenduse kohta, ent samas pidas oluliseks peatuda taas kord sallivuse küsimusel: "Nii kutsungi meid kõiki pidama oluliseks tähelepanelikkust, hoolivust, sallivust ja usaldust üksteise ning oma riigi suhtes."

Enam ei möödu pea ühtegi riigipea ametlikku sõnavõttu ilma, et selles ei peatutaks sallivuse-teemal, nagu see oleks Eesti kõige põletavam probleem. Ühiskonna tegelikud mured näivad jäävat meie presidendile arusaamatuks või siis ei lähe need talle lihtsalt korda.
http://uudised.err.ee/v/arvamus/e797b555-a274-4779-b265-76cd9ea28c6b

Allikas: Facebook

2 kommentaari:

Anonüümne 28. detsember 2014, kell 13:05  

mis saab olla ühele võõramaalasele eestist ja eesti rahvast,kes koogutab ja poeb nahast välja Usa ja teiste rahvusriikide hävitajate poole,häbi,T.H.I. ei ole kunagi olnud eestirahva oma president,mida teab ja tunneb võõras meist.

Anonüümne 28. detsember 2014, kell 18:12  

Karaiim hoolib ikka Israelist.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP