RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 27. jaanuar 2013

EUGEN VEGES: Riigi jõukus tuleb kodanike heaolust, mitte maksude kõrgena hoidmisest

E24: Swedbanki analüütik: tulumaksuvaba piiri tõstmine 500 euroni lisaks majandusele riske. http://www.e24.ee/1114204/swedbanki-analuutik-tulumaksuvaba-piiri-tostmine-500-euroni-lisaks-majandusele-riske?t=618#l
Uskumatu – kuidas saab soliidse ettevõtte analüütik sellist jama ajada. Ta kas ei orienteeru protsessides või ajab rõhuasetused sassi. Eesti turu nõrkus ei tulene madalatest maksudest, vaid tarbija vähesest kulutamisest, riigivalitsemise ebaefektiivsusest ja liigsest ümberjagamisest. Inflatsiooni hoiavad kõrgena administratiivselt reguleeritavad hinnad.
Tulumaksuvaba piiri 500 eurole kergitamine (nii nagu iga teise maksu langetamine) leevendaks eelpool mainitud hälbeid. Eestlaste elujärje parandamine eeldaks kohaliku ettevõtluse konkurentsivõimelisemaks muutmist. Maksukoormust alandamata, avaliku sektori taskukohasemaks ja efektiivseks muutmiseta pole see saavutatav. Vähemalt mitte siis, kui Brüssel abikraane rohkem ei ava. Seda aga ei juhtu, kuna Euroopa Liidus toimuv sunnib neid hoopiski sulgema.
Riigi jõukus sõltub kodanike käekäigust, mitte maksustamise innukusest. Mida enam inimestele raha kätte jätta (väiksemad on maksumäärad), seda suurem on ettevõtlustulu, suurem on riigilaekumine (maksutulu laekub erinevate maksude kaudu). Miljonilise rahva nõudmised ei tekita majandusriske, selles probleemi nägemine näitab teemas orienteerimatust. Riigieelarve kontekstis räägime tühistest summadest (tulumaks moodustab 7% riigieelarvest, pool tuleb ettevõtlustulult), kui Swedpanga analüütik näeb maksuvaba piiri 500 eurole kergitamises ohtu majandusele, siis tuleks tal ametit vahetama. Mõju on vastupidine.
 

1 kommentaari:

Anonüümne 28. jaanuar 2013, kell 00:02  

Täpselt nii see ongi ja avalik sektor peab endale teadvustama ,et on maksumaksja alam mitte mõisavalitseja.Natuke vihjaks "Brüsseli kraanidele ... ".EL-i peenike röövmehhanism tuleks lahti rääkida.Kõigepealt lihtne küsimus ,mis rahasi Brüssel jagab riikidele rohkem tagasi kui võtab?Sedaenam ,et Brüsseli enda ülalpidamine on ülikulukas.Vastus on väga lihtne ,see raha võetakse eranditult kõikide liikmesriikide kodanike taskust ja tagasi antakse vaid väike osa sellest kuid võimendatakse see pühaks lehmaks.Võetakse see maksudena kütuselt ,elektrilt ,esmatarbekaupadelt jne.Enim hakkab silma autokütus mille hind võib päevas kõikuda ,ilma ,et keegi mahuteid täidaks ja seda kõikjal EL-i riikides.Sellisel salajasel maksustamisel on huvitav tagajärg ja see ei ole juhuslik.Sellega kontrollitakse majandust ja kontroll on 100% Brüsseli käes.Korjame vargsi piskust miljardid ,tõstame üles energia hinna ,laostame elanikud ja jagame tagasi projektidele miljoneid.Aga rahastatavaid projekte valitakse,valitakse mõttetuid ,et näidata Brüsseli abi.Töökohti need projektid ei loo ,veelvähem liigub raha teadusele või arengule!Järelikult on töötus ja majanduse langus Brüsseli projetki üks osa.Edasi tekib küsimus miks selles õndsas liidus elanik järjest vaesub ja oma varad käest annab?Miks poliitiline eliit rikastub ja kelle arvelt?Küsimusi tekib palju ...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP