RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 2. jaanuar 2013

VABAMÕTLEJA: Afganistanis notitakse "potentsiaalselt ohtlikke" lapsi

Kirjutas Toomas Kask

USA ja Suurbritannia „rahuvalvajate“ tegevuse kohta on pinnale tõusnud jällegi õõvastavaid teateid. Seekord küll mitte piltidega sadistlikest piinamistest, küll aga tahtlikest tsiviilisikute tapmistest.
Interneti väljaanne Global Research kirjutab, kuidas viimastel kuudel on Afganistanis tekkinud tsiviilelanike hulgas tavalisest jõulisem protestilaine lugematute surmaga lõppenud NATO vägede rünnakute vastu. Kõigele lisaks tuli avalikuks ühe vanemohvitseri soovitus sõjaväelastele hoida silmad lahti „potentsiaalselt vaenulike laste“ suhtes.
Oktoobris tapeti Ühendriikide vägede poolt õhurünnakuga kolm last (8, 10 ja 12), kes kogusid tule tarvis hagu. Kolonel-leitnant Marion Carrington kommenteeris juhtunut ajakirjas „Marine Corp Times“, et lapsed ja „vaenulikuks tegevuseks võimelised meessoost isikud“ tuvastati potentsiaalseks ohuks, kuna Taliban on rakendanud lapsi ründetegevuses Afganistani ja koalitsioonijõudude vastu. Laste sugulased kinnitavad, et kadunukesed ei olnud Talibani käsilased ega tegelnud teeäärsete pommide paigaldamisega vaid tulematerjali kogumisega.
Sääraste juhtumite avalikuks tulek ja täpsustamata advokaadibüroo kiri Suurbritannia Kaitseministeeriumile, milles ühe ohvri vend pöördub nõudmisega algatada kriminaalasi Suurbritannia jõudude üle, survestab Inglismaa valitsust asjaga tegelema. Nimelt olevat 18 oktoobril lastud Suurbritannia sõdurite poolt maha neli noort afgaani: 18 aastane Fazel Mohammed, 16 aastane Naik Mohammed, 14 aastane Mohammed Tayeb ja 12 aastane Ahmed Shah. Ametlikud allikad väidavad, et tegemist olevat olnud „Talibani käsilastega“, vahetud tunnistajad aga kinnitavad, et poisid lasti maha kodus teejoomise käigus.
See oli kõigest üks imepisike pinnale uhtunud detail toimuvast, liivatera mererannal. Sealne reaalne olustik ja ka Eesti poiste „vägiteod“ on meile teadmata, mistõttu ongi seda missiooni vaja heroiseerida ka Eesti Kaitseministeeriumi poolt (pean silmas seda tobedat Uku Suviste muusikavideot „Võitmatu“).

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP