RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. jaanuar 2013

"Iga neljas USA häkker on FBI informaator"

postitas mauri pagari-tänava-poisid osak. 18:00 7. jaanuar, 2013
luure FBI ja USA salateenistus on vangla ähvardusel loonud informaatorite armee internetikurjategijatest.
FBI ja salateenistus on niivõrd tunginud arvutihäkkerite maailma, et seal ollakse täis paranoiat ja usaldamatust. Guardiani uurimus näitab, hinnanguliselt üks häkker neljast kannab keelt oma kaaslaste peale.
Küberpolitsei üksused on internetikurjategijate koostööle sundimisel olnud nii edukad, et läbi ähvarduste pikkade vanglakaristustega on loodud terve armee informaatoritest sügaval häkkerite kogukonna sees .
Mõnel juhul on illegaalsed foorumid, mida küberkurjategijad kasutavad varastatud identiteetide ja krediitkaardi numbritega kauplemiseks, häkkerite omad, kes on muutunud FBI nuhkideks. Teistel juhtudel esineb FBI salaagent "carderina" – häkkerina, kes on spetsialiseerinud identiteedivargusele – juhatades kriminaalseid foorumeid, kasutavad seal kogutud informatsiooni kümnete inimeste trellide taha saatmiseks.

FBI informaatorite võrk on nii levinud, et Eric Corley, häkkerite kvartaliajakirja „2600“ kirjastaja hinnangul 25% kõikidest USA häkkeritest võivad olla värvatud föderaalbüroo silmadeks ja kõrvadeks. "Karmid karistused ja paljude häkkerite seaduse mittetundmine muudab nad üsna vastuvõtlikuks hirmutamisele," ütles Corley Guardianile.

"See muudab suhted teravaks," ütles John Young, kes juhatab Cryptome'i, veebilehte, mis sarnaselt WikiLeaksile hoiab saladokumente. "Seal on kümneid ja kümneid häkkerid, kes on üles antud inmeste poolt, keda nad usaldasid ."

Tuntuim on ehk Adrian Lamo näide, süüdimõistetud häkker, kellest sai informaator ja kelle informatsiooni alusel kahtlustatakse Bradley Manningit WikiLeaksile saladokumentide edasiandmises. Manningil olid pikad vestlused üle kiirsuhtlusprogrammide Lamoga, keda ta usaldas ja kellelt ta küsis nõu. Lamo tasus usalduse eest, andes 23-aastase luurespetsialsiti militaarvõimudele üles. Manning on nüüd vahi all olnud üle aasta.

Oma tegevuse eest on Lamo pälvinud endale Juudase hüüdnime ja "maailma kõige vihatuma häkkeri" tiitli, hoolimata ma kinnitustest, et ta toimis nii vaid murest, et WikiLeaksi tuhandete USA diplomaatiliste dokumentide avaldamine võib kahjustada või põhjustada kellegi surma.

"Ilmselgelt on see tema jaoks palju hullem, aga ka mulle ei ole see olnud piknik" ütles Lamo. "Ta järgis tema südametunnistus ja ma järgisin enda oma."

Viimane väljakutse FBIle seoses kodumaiste seaduserikkumistega on anarhistlikud koostöötavad "häktivistid", kes on viimasel ajal teostanud mitmeid kõgetasemelisi küberrünnakuid, et selviisil levitada oma sõnumit. Kõige äsjasem juhtum on seotud grupeeringuga, mis kutsub end Lulz Securityks ja mis võttis ette hulljulge sissetungi FBI endaga seotud organisatsiooni InfraGard. Väidetavalt oli jultunud sissetung vastuseks uudisele, et Pentagon on edaspidi valmis iga võõrast küberrünnakut käsitlema sõjalise tegevusena.

Lulz Security'il on palju ühist häktivistide grupiga Anonymous, mis on protestiks sooritanud rünnakuid ettevõtete vastu nagu Visa ja MasterCard, mis blokeerivad WikiLeaksile tehtud annetusi. Ajal kui Lulz Security on FBI jaoks veel uus nähtus, nii et ta peab sellega veel tegelema, siis Anonymousele avaldatakse agenuuri poolt survet. Haaranguid on tehtud 40l aadressil USAs ja Suurbritannias ning Kalifornias on algamas võimalik föderaalprotsess grupeeringu vastu, vandekohtule on juba esitatud tõendusmaterjalid.

Kevin Poulsen, ajakirja Wired vanemtoimetaja usub, et klassikaliselt on kollektiiv nõrk sisseimbumise ja segaduse tekitamise suhtes. "Juba on näha Anonymuse liikmete omavahelisi rünnakuid ja nad annavad välja üksteise IP aadresse. "

Barrett Brown, kes on muidu kinnise Anonymouse pressiesindaja ütleb, et FBI huvist ollakse teadlikud. "FBI on alati kohal. Nad on alati jälgimas, alati jututubades. Sa ei tea, kes on informaator ja kes ei ole, ja seetõttu oled haavatav." <br><br>Minut lisab, et tänaseks on ka Barrett Brown trellide taha pandud.
Allikas: http://minut.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP