RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 9. jaanuar 2013

JÜRI LINA ESINEMISED

Jüri Lina esineb Soome Televisioonis

21. jaanuaril annab Soome TV YLE1 kell 20.00 eetrisse saate vabamüürlusest. Saates küsitletakse väljapaistvamaid massoonluse asjatundjaid Jüri Lina, kelle filmidest samuti näidatakse katkendeid. Intervjuu otsustati teha eesti keeles, et ka eesti publik andmeist osa saaks.



Jüri Lina erakorraline esinemine: “Seiklused Kagu-Aasias”.

Kirjanik ja filmirežissöör Jüri Lina Rootsist käis detsembris Kagu-Aasias (Tais, Malaisias ja Singapuris).

Sõit kujunes vapustavateks seiklusteks, millest juttu tulebki. Siiski tähtsaimaks sündmuseks oli Kuala Lumpuris toimunud kohtumine Malaisia endise peaministri dr Mahathir bin Mohamadiga, kes tavaliselt võõraid vastu ei võta. Ta tegi Jüri Linale erandi kui väljapaistvale kirjanikule, kes “kirjutab õigust”.
Avameelselt rääkis Mahathir neist telgitagustest jõududest, kes vargsi on püüdnud ka Malaisias niite tõmmata, aga nende intriigidele tegi Mahathir lõpu. Olnud võimul 22 aastat ja lasknud dzhunglisse ehitada uue nägusa pealinna, millest Euroopas vähe teatakse, tegi ta ülijulgeid avaldusi, mida läänemaised poliitikud ei söanda tsiteeridagi.
Jüri Lina näitab võtteid eestlastele tundmatust uuest Malaisia pealinnast, kus meid võtavad vastu nägusad pargid ja marmorpaleed ja esteetilised elamurajoonid. Kuulaja saab teada, miks sellest Läänes rääkida ei taheta.
Dr Mahathir seletas Jüri Linale, kust ja kuidas suurriikide valitsemine tegelikult toimub.
Singapuris külastas Lina ka massoonide peakorterit, kust aastakümneid on koordineeritud massoonlike pankade koostööd piraatidega.
Selles massoonide paradiisis sepitseti aastal 1965 Singapuri lahtikiskumine Malaisia Kuningriigi küljest.
Singapurist leitud andmed vabamüürlaste pikaajalisest ja tihedast koostööst kurjategijate maailmaga lööb segi enamiku ettekujutuse meie traditsioonilisest maailmakorrast.

Jüri Lina räägib Kagu-Aasia riikide Läänes tundmatust, kuid väga põnevast taustast.

Juttu tuleb ka Aasiast pärit tervislikest vahendeist, mis on saadaval Eesti poodidestki, aga mille kohta pole lähemat informatsiooni antud.

Õhtu lõpetuseks näitab Jüri Lina oma vaatefilmi Taist. Seda on paar aastat tagasi näidanud ka üks Eesti telekanalitest.
Vikerraadio juht Riina Rõõmus ei soovinud Jüri Linalt saadet Kagu-Aasia kohta, sest neil “huvi ei ole”. Kuulaja saab teada, millest Eesti Raadio tahab oma kuulajad ilma jätta.

Ürituse kestus on kolm tundi. Müügil Jüri Lina raamatud, filmid (DVD-l), kõik on varustatud eestikeelsete subtiitritega, ja CD-plaadid (Toivo Kurmeti muusika ja eetilised muinasjutulavastused).

Tere tulemast!

Aeg ja koht:
Esmaspäeval, 28. jaanuaril kell 19 Pärnus hotelli “Viiking” konverentsisaalis, sissepääs 6 eurot.
Teisipäeval, 29. jaanuaril kell 19 Tartus hotell „Londoni“ konverentsikeskuses Rüütli 9. Sissepääs 7 eurot.
Kolmapäeval, 30. jaanuaril kell 19 Tallinnas Eesti Rahvusraamatukogus, Tõnismägi 2, väikeses saalis, sissepääs 8 eurot.

Jüri Lina järgmised loengud Eestis leiavad aset 8., 9. ja 10. aprillil 2013. Teema: “Näilus ja tegelikkus” (II osa).
Uue filmi “Meloodiate lummuses. Toivo Kurmeti muusikalisest pärandist” maailma esilinastus Tallinnas laupäeval, 13. juulil 2013, Toivo Kurmeti 10. surma-aastapäeval. Film on eestikeelne.




0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP