RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. jaanuar 2013

MATTI ILVES: VALITSUS PETAB TERVISHOIUTÖÖTAJAID JA RAHVAST

Peale tervihojutöötajate suurt steiki paistis, et valitsus minister Taavi Rõivase isikus on jõudnud kokkuleppele streikijatega palgatõusus ja tervishoiu rahastamises. Nüüd aga on selgunud, et valitsus pettis taas nii tervishoiutöötajaid kui ka rahvast. 

"Postimees" kirjutab: "Tervishoiutöötajad ei ole nõus senise tervishoiupoliitika jätkumisega, mis on viinud arstiabi kättesaadavuse langusele ning seetõttu ei kirjutata alla sotsiaalministeeriumis valminud koostööleppele.Tervishoiukulude osakaalus SKTs, mis näitab eelkõige riigi poliitilise võimu suhtumist inimeste tervisesesse, on Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel Eesti langenud Euroopa riikide «edetabelis» eelviimasele kohale, edestades napilt vaid Rumeeniat.«Patsientide vajadustele vastava tervishoiusüsteemi jaoks ei piisa praeguse finantseerimise säilitamisest. Sellele vaatamata ei nõustunud sotsiaalminister Taavi Rõivas kirjutama leppesse isegi tagasihoidlikku eesmärki jõuda aastaks 2020 tervishoiu rahastamises Euroopa Liidu 2010. aasta keskmisele tasemele ja leida tervishoiule täiendavaid tuluallikaid lisaks meie kõigi palkadelt makstavale 13 protsendile ravikindlustusmaksule ja patsientide omaosalusele,» arvasid tervishoiutöötajad."

Valitsuse sammud peale streiki on viinud arstabi kättesaadavuse vähenemisele ja patsientide omaosaluse suurenemiseni, sealhulgas visiiditasude tõusuni. Samuti valitsus ei kavatse tegelda tervishoiusüsteemi täiendava raha otsimisega. Selleks tuleks korrastada majandust, mitte lasta meie kõhnukesest riigieelarvest kinni maksta välismaiste erapankade võlgu ja mitte lasta osariigist kogu kasumi väljaviimist maksustamata. On täiesti loomulik, et sellises olukorras tervishoiutöötajad ei saa alla kirjutada koostööleppele.
Valitsejatele ei lähe korda eestlaste tervis, ei lähe korda eestlaste lahkumine kodumaalt. Vajaduse korral toovad nad ilmselt sisse vajaliku odava tööjõu, et oleks keda valitseda ja kamandada.

Sellise olukorra jätkumist ei saa lubada ja valimistel peab rahvas ütlema oma sõna ja kukutama selle poliitkartelli võimu ning asendama selle rahvuslike, Eesti huvide eest seisvate jõudude-erakondadega. Kaua me talume nende korruptsioonist läbiimbunud ja ühest skandaalist teise liikuvate parteide võimu?

Foto Liis Treimann
_________________
Minister Rõivas teatas täna ootamatult Vikerraadis, et see "koostööleping" osutus suureks töövõiduks. Töövõit on see ainult ministeeriumi ametnikele. Kuna meditsiinitöötajate organisatsioonid keelduvad sellele alla kirjutamast, siis mingist töövõidust rääkida on enam kui kummaline ja paneb mind kahtlema tõsiselt ministri tervise korrasolekus.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP