RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. jaanuar 2013

Töötajad maksuameti "registrimärki rinnas kandma ei pea".

postitas mauri no-men-kla-tu-ra osak. 19:24 1. jaanuar, 2013
eesti värk ERR: Maksu- ja tolliamet valmistab ette üldist töötajate registri käivitamist, et vähendada maksudest kõrvalehoidmist.
Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Egon Veermäe ütles ERR-i raadiouudistele, et ehitussektoris on nn "esimese päeva töötajaid" vähemalt 25 protsenti ja vaatamata tihedamale kontrollimisele ei ole olukord paranenud.
Veermäe sõnul on praegu palju tööandjaid, kes viivitavad töötajate ametlikult palgale võtmisega nii kaua kui võimalik ehk vähemalt maksuhalduri kontrollkäiguni ning seetõttu ongi vaja süsteemi muuta.
"Täna tööandjad peavad registreerima töötaja vähemalt 15 päeva jooksul tööle asumisest, siis teavitus riigile töötaja tulemisest oleks vahetult enne, kui töötaja tööle asub. Kui nüüd seda teavitust ei ole tehtud, siis järgneks tööandjale sanktsioon," selgitas Veermäe.

Veermäe sõnul tahetakse registreerimine teha võimalikult lihtsaks ja vältida igasugust topeltregistreerimist, näiteks haigekassas.

"Plaan oleks ikkagi teha see register selliselt, et ühe korra annad sa riigile teada ja siis riigiasutused juba omavahel suhtlevad," rääkis Veermäe, lisades, et alternatiivina nähakse ka telefoniteenuse pakkumist, et saaks esmase registreerimise ära teha.

Esimese kvartali jooksul peaks üksikasjad täpsustatud saama ja 2014. aastast register käivituma, loodab Veermäe.

Töötajale uus süsteem mingeid lisakohustusi ei too ja registrimärki rinnas kandma ei pea.

Veermäe usub, et töötajate registreerimise uus kord annab päris tuntavat kasu. "Me oleme hinnanud, et selle meetme tulemusena peaks riigieelarve tulude baas täienema 10 miljoni euro võrra aastas," rääkis Veermäe.

Allikas: http://minut.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP