RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 13. jaanuar 2013

MATTI ILVES: LIBERALISM HÄVITAB SALAKAVALALT VABADUSE

                                                         Kollane lipp - liberalismi sümbol

Me elame praegu liberalistilkus manduvas Lääne tsivilisatsioonis (sellst lugege SIIT), liberalistlikus Euroopa Liidus ja liberalistlikus Eesti provintsis. See on halvim, mis olla saab, sest liberalism hävitab salakavalalt vabaduse - hävitab seeläbi vabad inimesed ja muudab nad orjadeks.

Varro Vooglaid kirjutab artiklis "Vabadus ja vastuts harmoonia otsingul"(http://www.decivitate.ee/?news_id=1317): "Palju salakavalam ja ohtlikum viis inimese vabaduse hävitamiseks on see, mida viiakse ellu paradoksaalsel kombel kaasaegses lääne ühiskonnas ja üha jõulisemalt ka globaalsel tasandil just nimelt vabaduse enda loosungi varjus. Inimese hävitamine võib toimuda põhimõtteliselt sügavamal tasemel, kus ärakaotamise objektiks on inimese hinges peituv janunemine tõe, ja headuse järele, mis asendub pimedate ja isekate ning sellisena impersonaalsete kirgede türanniaga...
Inimeste loomuomast janunemist vabaduse järele on lihtne ära kasutada, luues inimeste eksitamiseks, hingede hukatusse juhtimiseks ja tervete ühiskondade vaimseks orjastamiseks aina uusi illusioone. Eriti hõlbus on see olukorras, kus vabadusest on tehtud justkui ebajumal, mida peaks kummardama kõik rahvad ja riigid, ent kus samal ajal on vähe arusaamist sellest, mida vabadus ülepea tähendab. Nii ongi indiviidi õiguste (inimõiguste) retoorika seatud sageli traditsioonilise ühiskonnakorralduse lammutamise teenistusse ning see on nii mõnigi kord suunatud mitte inimväärikuse kaitsele, vaid pahede kaitsmisele ja edendamisele."

Liberalism tänapäeval kaskendubki pahede kaitsmisele ja edendamisele, seda tehaks kõikehõlmava tolerantsi sildi all, ning inimestele ei jääta üldse valikuvabadusi.
Seda nö sundtolerantsi juurutatakse E Liidus algul soovitustega, ning "eesrindlike" provintside eeskujuga. Hiljem jõuavad need "soovitused" juba kohale EL-u direktiividena, mida on sunnitud liikmesriigid vastuvaidlematult täitma ja rakendama juba ka kohalikus seadusandluses. Teame, et mitmes provintsis on mõningad ajalooteaduse aspektid juba reguleeritud seadusandlikult ja kes ainuõige ajalookäsitluse vastu eksib, seda ootab vangla. Ka meil võeti hiljuti vastu nn vihakuritegude seadus, mis tunduvalt piirab sõnavabadust. Aga see on ainult algus. Varsti on oodata direktiivi, ettepanekud on juba tehtud Euroopa Parlamendi komisjoni tasemel, et keelustada kõik lasteraamatud lasteaedades ja koolides, kus räägitakse normaalsest traditisioonilisest perekonnast. Rootsis, eesrindlik liberalismimaa, keelustati juba koolilaste osavõtt kiriklikest jumalateenistustest.
Paljud kahjuks lihtsameeslet veel ei usu, et Euroopa Liit liigub järjekindlalt totalitaarse ülitsentraliseeritud (tsentralism ei ole ka majanduslikult efektiivne valitsusviis) liitriigi suunas ja see ei saa olema sugugi parem olukord, kui oli meile hästituttava Nõukogude Liidu ajal, tõenäoliselt aga veelgi hullem.

1 kommentaari:

Anonüümne 23. detsember 2014, kell 10:26  

"Ka meil võeti hiljuti vastu nn vihakuritegude seadus, mis tunduvalt piirab sõnavabadust"

... ja see oleks?



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP