RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 25. jaanuar 2013

Hiina valmistumas sõjaks Jaapaniga?

postitas mauri nagu-ta-veel-piisavalt-ei-käriseks osak. 6:01 25. jaanuar, 2013
sõda tropall kirjutab: "14. jaanuaril avaldatud Hiina Rahvavabastusarmee aastajuhistes on uue ülemjuhataja poolt antud relvajõududele otsene käsk 'valmistuda sõjaks'. Varasematel aastatel sellist fraasi nagu 'sõjaks ettevalmistumine' pole kasutatud.
See, et Hiina-Jaapani suhted on teravaks läinud nn asustamata kaljusaarte territoriaalvaidluste tõttu, on jõudnud ka meie meediasse.
Artikli kohaselt valmistab Hiina ametlik meedia avalikkust ette konfliktiks, armee ringkondades käivat arutelu juba selle üle, kas kokkupõrge tuleb piiratud ulatuses või täiemahulise sõjana.
Lisaks veepiiri rikkumistele ja laevamõlkimistele, on ka viimaste kuude hiinapoolsed õhupiiri rikkumised olnud ajaloo suurimad. Venemaa juhib Hiina ees siiski veel selles vallas.
Tülikitkumise taustaks peavad jaapani kommentaatorid Hiina sisepoliitilisi probleeme nagu rannikualade tööstusarengust tingitud rannakalavarude kadumine (rannakalurite töötus), kinnisvaramull, ebaühtlasest arengust tingitud siseriiklikud pinged, vähemusrahvused, korruptsioon jne.
Samuti on küsitav kuivõrd Hiina poliitikud suudavad ja tahavad üldse kontrollida Rahvavabastusarmee tegevust."
Allikas: http://minut.ee/ 
___________________
Hiina sõjaline võimsus:
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP