RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 13. jaanuar 2013

Suurbritannia: Euroopa Liit peab muutuma, kui tahab meid seal hoida

Suurbritannia rahandusminister George Osborne ütles reedel Saksamaa ajalehele, et Euroopa Liit peab muutma seda, kuidas ta tegeleb oma liikmesriikidega, kui ta soovib Suurbritanniat oma ridades hoida.

"Ma loodan väga, et Suurbritannia jääb ELi liikmeks," ütles Osborne Saksamaa päevalehele Die Welt. "Kuid selleks, et me seal püsiksime, peab Euroopa Liit muutuma."

Briti riigimees kritiseeris Saksamaa tegutsemist 27-liikmelises blokis eurotsooni finantskriisi lahendamiseks, vahendab The Local.

"Me pooldame euro tugevdamist, kuid me soovime, et ka need riigid, kes ei ole eurotsoonis, oleks käesolevate muutustega kaitstud," ütles Osborne.

Suurbritannia kuulub Euroopa Liitu juba 1973. aastast, kuid riik ei ole liitunud 17-liikmelise eurotsooniga. Briti peaminister David Cameron kavatseb sel kuul pidada kauaoodatud kõne, kus pakub välja referendumi, mis võimaldaks riigil 2015. aastal tuua võim Euroopa Liidust tagasi koju.

Detsembris käskis Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble Suurbritannial aga oma šantažeeringuid lõpetada.

"Me tahame, et Suurbritannia jääks Euroopa Liitu, kuid meie soov ei anna neile õigust meid šantažeerida," ütles Schäuble.

Oktoobris ütles Cameron oma avalduses, et jagab mässuliste püüdlusi fundamentaalse reformi poole, ja lubas, et aeg selleks on tulemas. Peaminister kinnitas, et on kindlalt selle poolt, et võim Brüsselist tagasi tuua, kuid kriisi ajal oleks referendumi ajastus vale ning Suurbritannia rahvuslikes huvides on olla Euroopa Liidu liige.

www.DELFI.ee
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP