RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 17. jaanuar 2013

Välismaale annetatud raha läheb enamasti "kaduma"

Eestil on tore välisminister Paet, kes armastab meie "rikka riigi" raha annetada siia-sinna. Selle eest saab ta ka välismaalt kiita. Kuid karm tõsiasi on see, et mustmiljon igasuguseid abiorganisatsioone, eesotsas Rahvusvahelise Punase Ristiga, ei ole aruandekohuslased mitte kellelegi! Sellised abiorganisatsioonid elatavad end priskelt ära ühest katastroofist ja õnnetusest teiseni. Teiste õnnetus on nedele tulu. Nad on tõelised eetika ja moraalita parasiidid. Kui kusagil toimub mingi katastroof, siis lähevad nad oma kontoriga kohale. Kuid kas nad ka sealt kontorist korraks ka välja tulevad hädalisi aitama, või midagi nende jaoks üldse teevad, ei tea keegi. Sageli toimuvad kontori kõrge aia taga peod ja orgiad. Need on kõik faktid. Näiteid on palju...

USA on üks suuremaid abistajaid. Kuid ega see ei näita tema suurt hoolimist teistest rahvastest ja maadest. Otse vastupidi! USA küll abistab, kuid tema tingimuseks on, et näiteks annetatav vili (muu kaup) oleks ostetud USA-st.  Näiteks Haitisse annetatud viljale läinud kulust tuli 98% USA-sse tagasi! Aafrika näljastele ei  osteta vilja mitte Aafrikast, vaid ikka USA-st ja transporditakse siis Aafrikasse. Muidugi on see aeganõudvam ja paljud surevad sel ajal nälga, kuid vili peab tulema USA-st ja raha minema USA-sse. See on ühe-käega-annan-ja-teisega-võtan skeem.
See et mustmiljon igasugust abiorganisatsiooni abirahadega endid nuumavad, ei tohiks suur üllatus olla. Kes see loll siis lihtsalt heategevusega tegeleks? Kuid isegi riiklikud abirahad lähevad sageli kaduma. Näiteks Saddami ajal USA-Iraagi nafta-toidu-vastu programmis kanditi kõrvale miljardeid saadus naftaraha. Afganistanis aga on püstitatud Karsai eliidile eraldi eliitrajoon uhkete villadega, kõik püstitatud abirahade eest. Näiteid on palju...
Me toetame ja annetame õnnetutele süürlastele, pakistanlastele, palestiinlastele jne. Aga mida teevad samal ajal nende usukaaslased Araabia naftamiljardärid? Nad kulutavad raha lõbustustele, ehitavad tehissaari ja kõrbetesse suusakeskuseid jne. 
Samas ei saa eitada, et on ka palju neid, kes siiski tegelevad ennekõike heategevusega. Aga enne kui annetada, peaks olema 99% kindel, et raha läheb just neile.

ETV näitas äsja ilmi
Haiti: kuhu kadus abiraha?
Kui Haitist jäid pärast 2010. aasta jaanuarikuu laastavat maavärinat maha vaid rusud, tõttas maailm haitilastele appi. Kokku annetati hämmastav summa, 23 miljardit dollarit. Aasta hiljem asub filmirühm uurima, mis on selle abiraha eest olude parandamiseks tehtud. Pilt on jahmatav ja Haiti on vaid üks näide, sest sama kipub korduma nii arengumaade kui ka arenenud riikide katastroofipiirkondades.
Selles filmis räägiti ka, et kui hakati Haitis olevaid abiorganisatsioone üle lugema, siis 30 000 juures läkes lugemine segi. Eks jah neid oli palju, kes 23 miljardist dollarist oma osa said. haitilastele jäi sellest muidugi vaid kübemed. Ka meie Paet külvas sinnagi meie raha.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP