RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. september 2013

Brzezinski: Globaalne ärkamine muudab Süüria ründamise keeruliseks

Zbigniew Brzezinski 300x225 Brzezinski: Globaalne ärkamine muudab Süüria ründamise keeruliseksEelmisel nädalal andis Saksamaa uudistekanalile Deutsche Welle intervjuu endine USA julgeolekunõunik ja Trilateraalse Komisjoni kaasasutaja Zbigniew Brzezinski, kes ütles, et tänu ühiskonna kasvavale poliitilisele teadlikkusele on sõda muutumas ebaefektiivseks meetodiks.

“Võttes arvesse tänapäeva reaalsust, mida ma oma kirjutistes olen kutsunud “globaalseks poliitiliseks ärkamiseks“, ei tundu algselt lääne ja mõnedel puhkudel ka endistel koloniaaljõududel põhinev jõupoliitika mulle kuigi paljulubav väljavaade regionaalse probleemi lõplikult toimivaks lahenduseks,“ ütles Brzezinski, viidates olukorrale Süürias.
Kuigi Brzezinski oli pikaajaliselt seotud Obamaga ja nõustas teda ka välispoliitika osas, eitas ta mis tahes eriteavet seoses Obama Süüria-plaanidega, öeldes, et kui administratsioonil on strateegia, on see väga hästi hoitud saladus.
Obama Lähis-Ida strateegia on olnud peamiselt Bushi-aegse poliitika jätk, mida iseloomustab erukindrali ja NATO endise ülemjuhataja Wesley Clarki poolt avalikkuse ette toodud Bushi-aegse Pentagoni plaan, mis nägi ette seitsme riigi valitsuste kukutamise viie aasta jooksul. Nendeks riikideks olid Iraak, Süüria, Liibanon, Liibüa, Somaalia, Sudaan ning Iraan.
Erukindral Clarki tunnistus:
Kuigi Brzezinski esineb aeg-ajalt sõjalise sekkumise vastaste sõnavõttudega, peegeldavad Obama Süüria-otsused, mille hulka kuuluvad ka näiteks teatud Al Qaeda võitlejate toetamine, Brzezinski varasemat poliitikat. Kõige selgemalt vast tema Nõukogude Liidu vastast hoiakut 1979. aastal, kui just Brzezinski tehtud otsused viisid Al Qaeda tekkimiseni CIA rahalise toetuse kaudu Afganistani mujahideenile.
Brzezinski “globaalse poliitilise ärkamise“ hoiatus on viimastel aastatel hakanud kostma üha valjemalt. Eelmisel aastal oma Poolas peetud kõnes ütles Brzezinski, et tänapäeval on aina raskem alla suruda ja kontrollida poliitiliselt ärganud ja ajaloolisest ülekohtust nördinud inimeste jätkuvat ja ülimalt motiveeritud vastupanu. Brzezinski süüdistas “masside universaalses poliitilise teadvuse ärkamises“ raadio, televisiooni ja interneti aina suuremat kättesaadavust.
“Suurimad jõud maailmas, uued ja vanad, seisavad samuti silmitsi uue reaalsusega: samal ajal, kui nende sõjaväed kannavad aina suuremaid kaotusi, on nende võime kehtestada kontrolli poliitiliselt ärganud rahvamasside üle maailmas ajalooliselt madal. Otse öeldes: varasematel aegadel oli kergem kontrollida miljonit inimest kui füüsiliselt tappa miljonit inimest; tänapäeval on ülilihtne tappa miljon inimest, kuid keeruline neid kontrollida,“ ütles Brzezinski 2010. aastal Montrealis peetud kõnes.
Vaatamata nii vabariiklaste kui ka demokraatide katsetele võita toetust Süüria sõjale, näitab viimane Reutersi küsitlus, et ainult 9% ameeriklastest toetab sõjalist sekkumist Süürias. Juhul kui USA ründab, saab sellest läbi aegade kõige ebapopulaarsem sõda.
Alternatiivmeedia ulatuslik ja üha kasvav tõendusmaterjali hulk, mis näitab, et USA toetas Al Qaeda poolt toime pandud, kuid Assadi kraesse aetud keemiarünnakut, on vaid kiirendanud peavoolu meedia, mida nüüd toetab vaid 23% ühiskonnast, vältimatut allakäiku.


Allikad: Storyleak, Infowars, Deutsche Welle, USA Today
Foto: veteransnewsnow.com

Toimetas Meeli Seermaa

Allikas: SIIN
__________________
Globaalne ärkamine on suunatud globalistide ja nende räpaste plaanide vastu.
M.I. 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP