RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 12. september 2013

Euroliidu ülemkomissar ähvardab sõjaga Euroopa rahvaid.

Euroopa Komisjoni juht ja president Barroso vibutab näppu nende riikide, rahvaste ja poliitikute suunas, kes ei soovi föderaliseeruvat Euroopa Liitu.
Barroso hoiatab, et nende vastutegevus viib paratamatult sõjani.
Barroso ei paku Euroopa rahvastele nende huve kaitsvat ühendust vaid tsentraalse võimuga poliitilist jõudu, kus sellise jõu vastaseid ei sallita.

Barroso kasutas oma iga-aastat kõne „olukorrast liidus“ Euroopa Parlamendi ees euroskeptikute hoiatamiseks selle eest, et nende vaenulikkus Euroopa Liidu vastu võib Euroopa taas sõtta paisata, vahendab Daily Telegraph.

Halvasti varjatud viitega Suurbritannia peaministrile David Cameronile, kes tahab Euroopa Liidu võimu kärpida, ütles Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso, et saja aasta möödumine Esimese maailmasõja algusest järgmisel aastal peaks olema meeldetuletus liidu rolli kohta Euroopas rahu säilitamisel.

On tragikoomiline, et saksa natsionaalsotsialistide retoorika oli enne II maailmasõda ja selle ajal täpselt sama. Just Euroopa ühendamise vajadus ja eurorahvaste koondamise vajadus võitluseks eurovälise ning -sisese kurjuse vastu (saksa rahva juhtimisel) oli nende poliitiline tugipunkt.

Oma tõenäoliselt viimases aastakõnes Euroopa Komisjoni presidendina, millisel ametikohal on Barroso olnud üheksa aastat, kinnitas ta, et eurotsooni kriis on näidanud vajadust veelgi tihedama liidu järele, sest edukas majanduslik liit sõltub poliitilise ülesehituse usutavusest.

„Ma usun, et poliitiline liit peab olema meie silmapiiril,“ ütles Barroso. „Me oleme ajaloo ümberkujunemisfaasis.“

Barroso tunnistas samas, et Euroopa Liit on mõnikord teinud vigu, kuid kriitikud peavad tegema reforme, mitte lahkuma. Kuid reformid Barroso hinnangul peavad vähendama rahvusliku enesemääramise võimet ja piirama riiklikku suveräänsust.

Barroso hoiatas nii Saksamaad kui Prantsusmaad, et Euroopa Liidu ühisrahatsooni liikmed PEAVAD jätkama ebapopulaarse poliitika ajamist, mis annab rahvuslikku suveräänsust üle Brüsselile.

„Aega ei ole raisata, nii et ma hoiatan selle venitamise eest. Eriti kutsun ma liikmesriike üles mitte viivitama,“ ütles Barroso. „Nüüd on käes aeg tõusta rahvuslikest ja kolkahuvidest kõrgemale.“
ALLIKAS
________________
Lugege lisaks SIIT
M.I.

2 kommentaari:

Tõnu 12. september 2013, kell 14:31  

Avalik suund, kellele kommunismi, kellele fsismi, vot nii !!!

Enn Kaljo 12. september 2013, kell 15:58  

Soome on sellel punasel kaardil ka Suur-Saksamaa osaks, kuigi ta ei olnud kunagi sellega otse seotud, vaid oli lihtsalt liitlane.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP