RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 30. september 2013

Seymour Hersh Obamast, NSA-st ja haledast USA meediast

Seymour Hersh 300x168 Seymour Hersh Obamast, NSA st ja haledast USA meediastSeymour Hersh on uuriv ajakirjanik, kes võitis 1970. aastal Pulizeri preemia Vietnami sõja ajal toimunud My Lai veresauna paljastamise eest. Teda on nimetatud ka USA presidentide nuhtluseks ning “lähimaks asjaks, mis USA ajakirjanduses terroristile vastab”. Nüüd on tal mõned ekstreemsed ideed, kuidas meediat “parandada”.
Hersh on tänapäeva meedias pettunud. Ta on vihane Ühendriikide arglike ajakirjanike peale ning teda pahandab, et nad ei suuda Valgele Majale vastu astuda ning ebapopulaarset tõekuulutaja rolli võtta. 76-aastase mehe hinnangul tuleks sulgeda NBC ja ABC suured uudistebürood, lahti lasta 90% toimetajatest ning tuua tagasi ajakirjaniku kui outsideri töö. Samuti tuleks edutada just neid toimetajaid, keda pole võimalik kontrolli all hoida: “Hakake parem edutama inimesi, kes vaatavad teile silma ja ütlevad, et neid ei huvita, mida te neile ütlete.”
Hersh kirjutab parasjagu raamatut rahvuslikust julgeolekust ja on seal pühendanud ühe peatüki ka Osama bin Ladeni tapmisele. “Selle looga pole midagi ette võetud, see on üks suur vale, mitte ükski sõna sellest pole tõsi,” ütleb Hersh kommentaariks.
Edasi väidab uuriva ajakirjanduse veteran, et Obama administratsioon valetab lausa süstemaatiliselt, aga sellegipoolest ei astu talle vastu ükski USA suurtest meediakorporatsioonidest. Tema enda usk USA pressi kadus pärast 9/11 sündmusi, kuid ta ütleb ka, et Obama on isegi hullem kui Bush: “Kas arvate, et Obama üle otsustatakse mingite ratsionaalsete standardite järgi? Kas Guantanamo on suletud? Kas sõda on läbi? Kas keegi hoolib, kuidas Iraagil läheb? Kas ta räägib tõsiselt Süüriasse minemisest? Meil ei lähe nii hästi kõigis 80 sõjas, milles me oleme, miks põrgu pärast tahab ta järgmisesse minna. Mis toimub, ajakirjanikud?”

Snowden muutis jälgimisriigi kajastamist
Hersh on kindel, et NSA vilepuhuja Edward Snowden muutis täielikult kogu jälitamise ümber käivat debatti. Kuigi ajakirjanikud olid probleemi ulatusest ka varem kirjutanud, olid just Snowdeni avaldatud dokumendid need, mis asjade käiku muutsid. Siiski ei usu Hersh, et paljastused kuidagi USA valitsuse poliitikat muudaksid: “Ma ei tea, kas see ka midagi pikemas plaanis tähendab, sest ma näen USA küsitlusi – president võib ikka veel öelda: “Al Qaeda, Al Qaeda,” ja rahvas hääletab kaks ühe vastu sellise jälgimise poolt, mis on nii idiootne.”


Allikas ja täispikk lugu: The Guardian
Foto: rawstory.com

Toimetas Maarja Aljas

Allikas: http://www.telegram.ee/nwo/seymour-hersh-obamast-nsa-st-ja-haledast-usa-meediast#.UkkzVFtLH7N

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP