RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 16. september 2013

MATTI ILVES: EESTI ÄRIHAID

Teame, et vaeses Eesti osariigis on toiduainete hinnad juba kõrgemad kui Saksamaal ja paljud käivad odavuse pärast riideid ostmas Rootsist. See kõik on eriti kujukas ja meie hinnakujundust hästi iseloomustav. Ärimehed leiavad sellisele olukorrale muidugi mitmeid põhjendusi, küll meie turu väiksus ja kallis ning kauge transport jne.

Hiljuti käisin külas ühel enda heal sõbral Ambla aleviku lähedal ja sain seal tõelise šoki osaliseks, seekord puudutas see tehnikakaupu. Rein toodab elektrit päikesepaneelide ning tuulegeneraatori abil ja paar kuud tagasi käis autoga Tallinnas ja tõi endale katsetuseks ühe suurema võimsama paneeli, makstes selle eest 270 eurot.
Jäädes sellega rahule otsustas ta osta veel 3 samasugust päikesepaneeli. Aga õnneks enne vaatas veel internetist, et kas kusagil ei müüda neid odavama hinnaga? Osutus, et kuldses Prahas pakutakse neid märksa soodsamalt ja seda koos kohaletoimetamisega.
Olin parasjasti seal, kui õuele vuras kulleri väike luuktõstukiga furgoonauto ja toimetas paneelid kohale, sõber andis vaid elektroonilise allkirja ja asi korras. Kauba kohaletoinetamine peale tellimuse esitamist läbi Austria võttis aega vaid 4 päeva. Üks täpselt analoogne päikesepaneel kui Tallinnast ostetud läks maksma 200 €, seega 70 eurot odavam kui meilt ostes ja ise kohale toodud, kogu võit 210 eurot + traspordikulud.

Sellega absurditeter veel ei lõppenud. Nimelt tellis Rein sellise elektritootmise puhul vajaliku kontrolleri koguni Uus-Meremaalt. See on palju paremate parameetritega kontroller, kui müüakse terves E Liidus ja maksab koos kohaletoimetamisega aga juba PAAR KORDA VÄHEM kui meilt ostes?!

2 kommentaari:

Anonüümne 16. september 2013, kell 12:27  

Eestis tegeleb kartell kus üks osanike on valitsus.Siseriiklikud hinnad kirjutatakse kaupmehele ette.Hinnad määratakse impordi hulgibaasides kus istuvad valitsuse nõukogud.Süsteem töötab väga väga vanast ajast.Ei hakka tooma näiteid, sest neid leidub kõigil aga enim hakkas silma suhkru üleööne hinnatõus.See pani mõtlema!Kuidas see saab olla võimalik turumajanduses?Seega ,puudub igasugune turumajandus vaid eksisteerib käsumajandus.Võin tuua ka näite miks see nii on!Probleemiks on see ,et eestlane on liiga rikas.Me saame sellest kunagi hiljem aru.Mingil hetkel jagati meile kätte kõik maad ja varad, ilma igasuguse võlakoormuseta.Sellist asja ei kohta isegi arenenud riikides.Sellepärast ongi ümber riigi ehitatud nähtamatu Hiina müür ,et need varad leiaks "õige" omaniku ja elanikust saaks panga ori.Valitsustel ei ole siin erilist rolli ka nemad täidavad käske ja tänutäheks mugav elu, oma rahva röövimise eest.Tänaseks võib öelda ,et protsess on edukalt lõpufaasis.

Matti Ilves 16. september 2013, kell 14:17  

Tänan huvitava kommentaari eest!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP