RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 7. september 2013

MATTI ILVES: EESTLASTE VÄLJARÄNDEST. KAS GLOBALISTIDE LÕPLIK VÕIT?

Eestlaste väljaränne on paisunud niivõrd tohutuks, et sellele pööravad juba tähelepanu vastutustundlikud teadlased. Tartu Ülikooli Eetikakeskus prof. Margit Sutropi juhtimisel on välja andnud raamatu “Eesti ustest – sisse, välja” (seda tehti siiski valitsuse toetusel), mis käsitleb eestlaste väljarännet, saadet Vikerraadios Suptropiga saate kuulata SIIT.

Saatest selgub, et Eestist on välja rännanud üle 200 000. inimese ja neist paljusid ei seo Eestiga enam keel ega kultuur, rännatud on 124. riiki. Kuna väljarände osas statistikat ei peeta (kahtlustan, et teadlikult), siis on see arv mingil määral oletuslik, kuid mitte ainult. On siiski suudetud välisriikidest ja ka meilt kokku korjata andmed, mis näitavad sada viitkümmend tuhandet lahkunut, kuna nii saadud andmed pole aga täielikud, siis ongi tegelikusele lähedaseks arvuks võetud rohkem kui 200 000.
Prof. Sutrop märgib õieti, et praegustele noortele on kujunenud tõmbekeskusteks pigem London, Pariis, New York jne. Samuti toob ta välja väljarände põhjustena patriotismi puudumise, mille kasvatus on alavääristatud ja multikultuursuse propaganda, ning sellest tuleneva idenditeedi puuduse ja veel propageeritava edu kultuse. Olukorra parandamiseks pole tal aga midagi muud välja pakkuda peale noorte patriootliku kasvatuse ja ta arvab veel, et teisti ei ole väljarännet võimalik piirata.

On muidugi suurepärane, et sellisele probleemile üldse tähelepanu juhiti, sest see käib Euroopa Liidu ametliku poliitika vastu, kasvatada meie lastest eurooplased, kes hülgavad kaugemas tulevikus emakeele ja lähevad üle ühtsele rahvastevahelisele suhtluskeelele - inglise keelele. Ega meil ei tehta siis asjata pingutusi, et kuulutada 2020. aastaks riigikeeleks ka inglise keel.

Kirjutasin juba ammu (2011. aastal) noorte patriootliku-rahvusliku kasvatuse viletsuselt ja praktilisest puudumisest, selle artikliga saate tutvuda SIIN.
Nii, et keegi ei võta seda "patriootlikku" päästerõngast tõsiselt ja TÜ Eetikakeskuse hädakarje kohtab vaid kurte kõrvu. Üldse tundub, et sellega mängitakse vähemalt meie valitsejate poolt vaid paanilist tegutsemist ja on vaid jälle üks samm auru väljalaskmiseks, sest rahva ärevus meie riigi tuleviku pärast on juba üsna suur.

Väljapääs on aga siiski olemas ja see on meie kõigi kätes. Võimule tuleb tuua lihtselt rahvuslikud erakonnad, eesotsas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga, kes julgevad vastu hakata globalistidele Euroopa Liidust ja vajadusel sealt ka välja astuda. Olgu üteldud neile, kes kardavad, et nõnda jääme ilma suurtest liidu abirahadest, et neid praegu sisuliselt ei ole ja me maksame summaarselt E Liitu kuulumise eest peale. Sellest lugege SIIT.

6 kommentaari:

Anonüümne 7. september 2013, kell 21:46  

Nii lolli juttu on vist väga raske välja mõelda?

Matti Ilves 7. september 2013, kell 21:56  

Loll jutt on see ainult täiesti teadmatule inimesele, või siis teadlikule riigireeturile.

Anonüümne 7. september 2013, kell 22:19  

palgaline kommentaator, häbene ometi...

Anonüümne 8. september 2013, kell 00:16  

kahju ja kahjuks ta nii on. endalgi 1 noorpaar ja veel paar tuttavat järgmine aasta jäädavalt minemas,kuna siin enam omadega välja ei tule,et iseseisvat elu alustada.

Anonüümne 8. september 2013, kell 12:01  

Siis tuleb eestlastel midagi ette võtta, et eestlased riigist ära ei põgene.

Tasuta üürikorter, maal on palju tööd, võimalusi on olemas.

Anonüümne 9. september 2013, kell 21:31  

Globalism on rahvuste kui kultuuride surm ka rootslastel, sakslastel kui prantslastel.
Vaid Kaug-Idas säilivad võimsad rahvusriigid Hiina, Jaapan , L-korea.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP