RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 4. september 2013

Prantsusmaa sotsialistlik valitsus lubas Süüriat ilmtingimata rünnata.


   Süüria on iseseisev riik. Rahvusvahelise õiguse järgi ei ole kellelgi õigust teist riiki sõjaliselt rünnata. Süürias on teatud poliitilised jõud, kes tõusid relvaga seaduslikult valitud valitsuse vastu. Seaduse tähenduses on sellised riigi õiguskorraga mittearvestavad ning relvadega seaduslikku võimu ründavad isikud kurjategijad. Nii on see kõikjal - USA's, Euroopas ja venemaal.
Riigis puhkenud relvastatud vastasseisu käigus toimunu osas süüdistab USA Süüria seaduslikku valitsust, et see on kasutanud kurjategijate suhtes rahvusvahelise õigusega keelatud keemiarelva, millega seonduvalt on ohvreid tsiviilisikute seas. Edastatud on hoiatus ja üleskutse rünnata Süüria nime kandvat iseseisvat riiki väljaspoolt ja abistada riigis seadusliku valitsusega võitlevaid kurjategijaid. Süüria väidab, et USA süüdistused ja tõendid on väljamõeldis. Hoolimata eeltoodust ei oma ükski riik õigust sekkuda teise riigi siseasjadesse relvastatud moel. USA ise ei ole kindlat seisukohta Süüria ründamises veel vastu võtnud. NATO on omalt poolt edastanud, et tema Süüriat ei ründa.
Omale seisukohale on jõudnud sotsialismi teele pööranud Prantsusmaa. Prantsusmaa vasakpoolne president Francois Hollande kinnitas eile intervjuus ajalehele Le Monde, et Prantsusmaa ei tagane – "Me ründame Süüriat!". Hollande märkis, et Suurbritannia parlamendi otsus, mis inglasi rünnakust eeemale jätab, pole tema otsusekindlust mõjutanud.
"Kui ÜRO julgeolekunõukogu ei suuda Venemaa ja Hiina vastutegevuse tõttu otsusele jõuda, siis saab rünnakuks vajaliku koalitsiooni koguda Araabia Liidu ja Prantsusmaa Euroopa partnerite toel. Ta möönis küll, et neid riike on vähe, kellel on ründevõimekust, kuid jäi kindlaks: "Prantsusmaa on valmis tegutsema."
Sotsialistist president möönas samas, et tuleb ära oodata ÜRO ekspertide lahkumine Süüria piiridest, mis esialgselt oli kavandatud täna hommikuks. USA ei oota. Kuigi USA vastus on veel kavandamisjärgus ütles Obama, et löök Süüriale on tõenäoline, kuid see saab olema piiratud ning ei kaasa maavägede Süüriasse toimetamist.
Saksamaa ei kavatse rünnakus osaleda. Välismininister Guido Westerwelle ütles ajalehes Neue Osnabrücker Zeitung: "Me ei ole seda isegi arutanud."

Allikas: http://bhr.balanss.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=6196:luehidalt-310813&catid=16:koik-mis-mujale-ei-mahu
_____________
Prantslased on viimasel ajal õige verejanulised, nii olid nad ka Liibüa puhul. Võib-olla proovivad sõdadega juhtida tähelepanu kõrvale majanduse kehvast olukorrast?
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP