RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 16. jaanuar 2015

EKRE näeb Riigikogu helisalvestiste hävitamises ohtu demokraatiale

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond mõistab hukka plaanitava seaduse, mis lubab kustutada Riigikogu lõpetava koosseisu komisjonide istungite helisalvestised.
Tundub, et riigikogulased praegustest parlamendierakondadest kardavad oma luukerede ja tegelike seisukohtade avalikuks tulekut, miks muidu tahetakse komisjonide istungite helisalvestused hävitada. Nimetatud teguviis iseloomustab pigem musta minevikuga kontingenti kui ausa silmavaatega poliitikuid.
Digitaalajastul ei võtaks need ju ka liigset ruumi, nagu väidavad eelnõu esitajad. Vajadusel oleks materjal ajaloo tarbeks, uurimiseks, otsuste tagamaade tuvastamiseks jne olemas.
Hiljuti oli Riigikogu menetluses veel teinegi sedasorti seadusemuudatus, mis pani ausa kodaniku õlgu kehitama. Nimelt üritatakse selles "kaitsta" riigikogulasi igasuguse uurimise ja vastutusele võtmise eest.
Konservatiivid näevad säärastes tegevustes ohtu demokraatlikule riigikorraldusele ja taunivad resoluutselt igat seltsi salatsemist, vassimist ja jälgede kinnimätsimist, mis senises parlamendipoliitikas aina enam süveneb. EKRE on ausa ja avatud poliitika poolt.

Urmas Espenberg, EKRE pressiesindaja

Allikas: http://online.le.ee/2015/01/15/ekre-naeb-riigikogu-helisalvestiste-havitamises-ohtu-demokraatiale/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP