RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 19. jaanuar 2015

Lugeja: Elisa keevitas pisivõlale otsa viivise, mille tekkimine võtaks aega 6844 aastat

Tähelepanelik lugeja saatis Delfile Facebookis ringleva foto võlanõudest, kus Elisa on 1 sendisele võlale suutnud juurde võluda 37,64 eurose viivise.
„Facebookis on ringlema läinud üks kellelegi uue aasta alguses osaks saanud kelmikas nõue, millel jäänud maksetähtajani veel napp nädal ja mis annab hästi aimu sellest, miks Eestis nii paljud inimesed nii palju võlgu on,“ kirjutab lugeja.

 „Mina kui matemaatiliselt, majanduslikult ja juriidiliselt üsna kõrgelt haritud kodanik tulin kergete arvutuste tulemusena järeldusele, et Elisa pidi nimetet nõude saanud kliendile hakkama teenust pakkuma juba orienteeruvalt 4830 aastat enne meie aega, et 1 sendisest võlgnevusest tänaseks päevaks saaks tekkida 37,64 eurot viivist. Ma nimelt olen oma ettevõttega juba palju aastaid Elisa klient, mistap tean, et neil on arvete peale kirjutatud, et viivise määr päevas on 0,15% ehk aasta peale teeb see 54,75%. Et sellist protsenti 1-sendisele võlgnevuse põhiosale kohaldades kokku saada 37,64 eurot, tuleks viivist arvestada sellele summale 6844 aastat,“ selgitab lugeja.
„Kerge kahtlus tekib, et nõnda ammusest ajast Elisa Eesti AS kuidagi vaesele ohvrile teenuseid pakkuda ei ole siiski saanud. Eesti Vabariigis on see aga võimalik!“ nendib ta.
Lisame siia juurde saladuslikud "kliendi kulud", inkassofirma teenustasu ja nii saabki 1 sendisest võlakesest 100 eurone nõue.


See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://arileht.delfi.ee/archive/article.php?id=70589363

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP