RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 7. jaanuar 2015

Kodanikud astuvad perekonna õiguste kaitseks välja



Tänane Eesti Päevaleht  pöörab tähelepanu alaealiste abordi vanemliku nõusoleku kaotamise plaanile, mida sotside ja reformierakonna juhtimisel püütakse riigikogus ellu viia.

Artiklist on hästi näha, kui mõistusevastasest arutlusest kõnealune seaduse muutmise plaan lähtub. Nimelt märgib sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof (SDE), et laps ei ole vanemate omand või vara ja lapsel on sündimisest saadik samasugused inimõigused nagu tema vanematelgi.

Esiteks nähtub siit skandaalne tõsiasi, et sotsiaalkomisjoni esimees räägib võimalusest oma sündimata laps tappa kui inimõigusest. Pr Pikhofil ei tule millegi pärast meelde, et ennekõike on igal lapsel nii sündimise eelselt kui ka selle järgselt esmane inimõigus – õigus elule –, mida valitsus peaks esmajärjekorras austama ja kaitsma, võrdselt täiskasvanutega.

Ja olgugi, et pr Pikhof räägib vajadusest anda lastele nende vanematega samasugused õigused, ei näe me teda seismas selle eest, et rakendada seda põhimõtet ka kõigis muudes eluvaldkondades. Ilmselt arvab ta, et lapsed ei ole piisavalt vastustundlikud ja elukogenud langetamaks otsust osta pudel siidrit, soetada pakk tubakat, juhtida autot või osaleda valimistel, ent nad on piisavalt elukogenud otsustamaks oma sündimata lapse elu ja surma üle.

Jah, see kõlab täiesti uskumatult, et parlamendi liikmed võivad üldse nii vildakalt mõelda. Aga mina ei usu hetkekski, et see on pelgalt rumaluse tagajärg. Pigem on tegu pimeda ideoloogilise usuga, et perekonna õiguste lammutamise, meie kultuuri alusväärtustest taganemise ja nn liberalistlik-sotsialistliku mõtteviisi juurutamise teel viiakse meie ühiskonda helgema tuleviku poole. Just nii mõtlesid ka kommunistid.

Seetõttu on väga rõõmustav artiklist lugeda, et päris paljud inimesed on juba kirjutanud riigikogu sotsiaalkomisjonile ja väljendanud oma muret.
Ka Eesti Päevalehe artiklis on see välja toodud:
“Eelnõu kohta on hakanud sotsiaalkomisjonile laekuma hulgaliselt inimeste arvamusavaldusi. Riigikogu kodulehel on neid kogunenud juba üle paarikümne.”
Iseenesest on veider, et riigikogu liikmed ei ole harjunud kodanike pöördumistega ja oma seisukohtade teatavaks tegemisega.Aga seda olulisem on, et ka Teie ja veel võimalikult paljud inimesed just seda teeks ja oma seisukohast rahvaesindajatele teada annaks.
Iga pöördumine on väga oluline!
Seepärast palun, et kui Te seda veel teinud ei ole, siis kirjutage kindlasti riigikogu sotsiaalkomisjonile ja paluge, et alaealiste abordi vanemliku nõusoleku nõuet ei tühistataks.
Kui kirjutate aadressil sotsiaalkomisjon@riigikogu.ee , siis saavad kirja kõik sotsiaalkomisjoni liikmed.

Teie panusele lootma jäädes,

Varro VooglaidJuhatuse esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks

PS! Kõnealuse seaduseelnõu ja selle suhtes juba saadetud seisukohtadega saate tutvuda alljärgneva lingi vahendusel:
http://www.riigikogu.ee/?op=ems&page=eelnou&eid=b28848ba-b668-40f3-93d4-f0fcb61ac4b3&

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP