RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 5. jaanuar 2015

President Ilvese aastalõpuintervjuu analüüs: demagoogia ja silmakirjalikkus

Nüüd kus uus aasta on vastu võetud, võtame aega veidi analüüsida president Ilvese aastalõpuintervjuud. Ega vana koer enam uusi trikke ei õpi. Punasotsist internats Ilves, kes USA-s häbenes oma Eesti päritolu (nagu ta ise on meenutanud), ei ole kindlasti kõige sobivam isik väljasuremisohus oleva väikerahva presidendi ametikohale. Temasugused mitte ei aita rahvast säilitada, vaid hoopis hävitada. Seda kinnitab ka tema aastalõpuintervjuu. Kurss on sama.

Mõned nopped teemadest, mida Ilves pidas oluliseks rõhutada.

Ilves: Me oleme väga uues olukorras võrreldes eelneva peaaegu et veerand sajandiga, kus meil olid teatud eeldused sellest, kuidas maailm välja näeb, kuidas ta töötab, millised on reeglid. Reeglid on muutunud, nagu me oleme näinud.
 Kommentaar: Ah et nüüd oleme äkki uues olukorras? Venemaa on Tšetšeenias pannud toime lugematuid kuritegusid, sõdu, genotsiidi - vaikus. Venemaa okupeeris osa Gruusiast - vaikus. Venema muutus üha totalitaristlikumaks - vaikus. Jne. Ilves koos oma välismaiste peremeestega olid vait, vaatasid kõrvale, ühesõnaga mängisid lolli. Ilves läks isegi Moskvasse võiduparaadile (seda ei teinud isegi "kommunist" Rüütel). Nüüd siis, kus Ukrainas on suuremat sorti sõda ja laibad, seda EL-i piiridel, tuleb muidugi vastu tahtmist reageerida. Eriti kui lääneriikidel on nii alandav ja ebameeldiv Bukaresti leping Ukrainaga, millega lubati tagada Ukraina terviklikkus. Aga sellest lääneriikide (Venemaa on Venemaa) reetlikusest ei sõnagi. Aga see selleks.
Bla-bla-bla. Obama Eestis. Miks just Eestis? Meil 2% kaitsekuludeks... Me oleme jälle – nagu sakslased ütlesid vanasti meie kohta Euroopa Liidu puhul – musterknabe, musterõpilane.
 Ja siis? Muidugi on 2% õige. Ei vaidle vastu. Kuid julgeolek ei seisne vaid raual, militaarsel. Ka rahva meelsus, ühtekuuluvus ja homogeensus on üheks vaat et peamiseks julgeoleku garantiiks. Üldse on võigas vaadata seda, kuidas presidendil lähevad silmad särama ja rind kummi, kui ta räägib sellest, kuidas Eestit on kusagil taas kiidetud, musternäidiseks nimetatud jne. Meenub ütlus: kiida lolli ja loll rabab. Küsimus presidendile: AGA MIDA SU RAHVAS ARVAB? Huvitab see üldse sind? Sulle ju rumal ja isepäine eesti pööbelrahvas ei meeldi. Küllap selleks soovidki immigrantide toel rahva välja vahetada. Kui rahvale president ei meeldi, ei saa ta midagi teha (ei saa isegi teda valida). Kuid sotsist Ilves saab oma erakonna ja selle (Vene) rahadega kogu rahva uue ja sobivama rahva vastu vahetada (abdulduraidistada).

Kui vaadata seda suurt diapasooni riikidest, kes väljusid totalitarismist ja kommunismist, siis pigem on küsimus, miks Eesti on postkommunistlikest riikidest kõige väiksema korruptsiooniga.
  Statistika ei räägi veel korruptsiooni tegelikust ulatusest. Kui vaadata kasvõi Ilvese enda sahkeradamisi korterite, Ärma talu jms, siis tuleb tõdeda, et Eestis on suur osa korruptsioonist seadustatud või lihtsalt vaadatakse "suurte kalade" puhul sellele läbi sõrmede. See muidugi Ilvest ei häiri, sest kes see ikka tahab iseendale jalga tulistada. Presidendil on oma riigi raha eest era-Ärma, Kadrioru loss ja nüüd ehitatakse ka uut esindusmõisa. Milleks kõik see ühele suht sümboolsele ametimehele?

Esiteks – kui ütelda liberaaldemokraatia, siis tuleb täpsustada selle vähemalt kolm põhisammast: vabad valimised, õigusriik, toimiv kohtusüsteem ja lõpuks inimõiguste respekteerimine. Inimõiguste hulgas on põhilised vabadused: pressivabadus, sõnavabadus, usuvabadus, kogunemisvabadus jne.
Me näeme, et isegi mõne Euroopa Liidu liikmesriigi juures on olnud ka tagasikäike ja see on murettekitav, kui mõne riigi kõrge poliitik hakkab rääkima, et võib-olla selline autoritaarne mudel on parem meie riigi jaoks.
 ...Üldiselt peaksid vabadused kehtima samamoodi igaühele. Autoritaarses süsteemis on nagu Orwelli "Loomade farmis" – mõnes on võrdsemad kui teised.

Esiteks – kui ütelda liberaaldemokraatia, siis tuleb täpsustada selle vähemalt kolm põhisammast: vabad valimised, õigusriik, toimiv kohtusüsteem ja lõpuks inimõiguste respekteerimine. Inimõiguste hulgas on põhilised vabadused: pressivabadus, sõnavabadus, usuvabadus, kogunemisvabadus jne.
Me näeme, et isegi mõne Euroopa Liidu liikmesriigi juures on olnud ka tagasikäike ja see on murettekitav, kui mõne riigi kõrge poliitik hakkab rääkima, et võib-olla selline autoritaarne mudel on parem meie riigi jaoks
- See more at: http://president.ee/et/meediakajastus/intervjuud/10922-2014-12-22-20-42-14/index.html#sthash.ofdiSECI.dpuf
 Kui suudame ja tahame avatud silmadega Euroopas toimuvale otsa vaadata, siis tuleks märgata ka selle paduliberaalsuse ja sotsialismi (tänapäeva peavooluideoloogiad on nii segunenud, et raske on aru saada, kus algab üks ja lõppeb teine. Lühidalt võiks neid nimetada konjunkturistideks, Uue Maailmakorra kehtestajateks. Ei siin ei ole midagi pistmist vandenõuteooriatega. Me ju näeme, kui sarnast joont lääne riikide juhid ajavad (immigratsioon, sotsiaalse ebavõrdsuse suurendamine (statistika näitab, et väike rikaste osa rikastub üha enam), madal iive, moraali ja eetika kaotamine, vabaduste-sõgeduste-hälvete esikohale seadmine (homode eest seismine olevat USA üks olulisimaid välispoliitilisi prioriteete nende endi väitel jne). See ongi Uus Maailmakord, sest ta ei ole ju nn Vana Maailmakord.).
Mis puutub sellesse, et Ungaris või mujal saavad võimu ligi mitteliberaalid või mingi muu ilmavaate esindajad, siis hr. president, austa erinevust ja rahva vaba õigust ise otsustada, keda valida.
Pidevalt heietatakse inimõigustest, vabadustest, kuid vastutus unustatakse ära. Kas see on teadlik? Kardavad ju meie poliitikud igasugust vastutust enam kui tuld. Aga kui mängitakse selliste asjakestega, nagu ühe väikerahva ja tema kultuuri säilimine, siis tuleks seda teha justnimelt vastutustundlikult, targalt, riigimehelikult. Mitte jooksma nagu kuutõbine suurriikide sabas ja neilt peost sööma. Me ei saa igasugust lolli ideed kohe oma maa ja rahva peal katsetama hakata.
Ja kui sallivus ja sõnavabadus meile nii olulised on, nagu aina korratakse, siis miks president ja teisedki poliitikud nii sallimatud on? Näiteks rahvussotsialist Teinoneni vastu korraldati ehtne keskaegne nõiajaht, sest ta julgeb omada erinevat maailmavaadet. Sarnane asi juhtus ka Madissoniga. Paljude teistega. Ka Vooglaiuga, kes julges (vaat kus on alles häbematus!) seista traditsioonilise peremudeli eest. Temaga oli enamus rahvast. Kuid teda ja rahvast mustas nii riiklik, kui ka erameedia (näiteks DELFI, kelle päises on fraas - Rahva hääl - milline iroonia!). Kas see on sõnavabadus? Erinevuste austamine? Olge parem ausad ja öelge, et välismaa tahab nii ja meie teeme nii, öelgu rahvas mida tahab. Nagu Parts tegi Lihulas: nuiaga vasta pead ja koht rahvale kätte näidata. Meie (poliitikud) oleme koos oma välismaiste isandatega siin peremehed ja rahva koht on põrandal paraski kõrval! Siis austaks meie poliitikuid vähemalt aususegi eest. Aga selleks peaks julgust olema, mida meie poliitikutel on kahjuks piinlikult vähe. Kooseluseadus ei ole ju ka pederastide pärast tehtud, vaid ikka nende mitte abielus olevate paarikeste pärast, kes massiliselt protesteerivad, et ei saa oma kooselu registreerida. Usume...Nojah...

Vahepeal Ilves ketrab praegu liberaalide-sotside seas olevat poppi ideed, et rahvuslased saavad toetust Venemaalt. See on labane, et mõne üksiku näite najal tehakse üldistusi. Ukrainas võib ka näha, et nn. paremäärmuslased sõdivad Ukraina poolel. Saaks ka Paremas Sektoris ja Azovi pataljonis näha äärmusparempoolsete relvastatud organisatsioone. Kui tahaks saaks ka Ukraina võime nüüd sildistada äärmuslikuks. Kõike saaks üldistada. Ka Keskerakonna näitel võiks liberaale hakata süüdistama venemeelsuses, korruptsioonis jne. Reform - ah liberid? No selge, nad on sellised nagu Kesk. Nii ei saa. Pigem näitab selline üldistamine liber-sotside ja ka meie sotspresidendi hirmu Euroopas üha enam populaarsust koguva rahvusliku liikumise suhtes.

Kui palju Eestis on selliseid jõudusid?
Me võime olla uhked selle üle, et Eestis ei ole äärmuslus siiamaani üldse mingit kandepinda leidnud ja praegu vähemalt ma ei näe, et oleks.
- See more at: http://president.ee/et/meediakajastus/intervjuud/10922-2014-12-22-20-42-14/index.html#sthash.ofdiSECI.dpuf
Saatejuht: Kui palju Eestis on selliseid jõudusid?
Me võime olla uhked selle üle, et Eestis ei ole äärmuslus siiamaani üldse mingit kandepinda leidnud ja praegu vähemalt ma ei näe, et oleks.
 Muidugi võib Ilves selle üle uhke olla, et Eestis on rahvuslus nii marginaalseks surutud. Eks ta teab, kuidas KAPO ja muud jõu- ja riigistruktuurid on selleks ka kõvasti vaeva näinud. Rikkudes sealjuures igasuguseid poliitikute poolt taevani kiidetud sõna-, isiku-, väljendus- ja muid vabadusi, põhiseadust jne.
Muide äärmuslastega võitlemise osakonda KAPO-s juhatas keegi Aleksi Dressen. FSB agent. KAPO võiks üldse teha sisekontrolli ja välja uurida, kes nendest töötavad Eesti riigi heaks. Oleks lihtsam.
Aga äärmuslusest ei ole Eesti siiski pääsenud. Äärmusliberaalsuse vilju maitseme me kõik: nii Tallinnas, kui ka mujal Eestis. Kõik on vaid defineerimise küsimus. Kas sitt või fekaal, sisu on sama.

Saatejuht: Aga siin on see küsimus, et kui ükski erakond ei aja sellist asja, mida rahvas tahab, tekivadki sellised liikumised.
Mul on tunne, et arvestades praegust olukorda, arvestades meie suurust ja eriti arvestades ka meie ajalugu väikerahvana... kas on väga tark hakata riigi sees pihta sallimatuse, eristamise, ühe grupi põlastamisega. Kas see on väga mõistlik? 
 Ja kust president võtab, et kui võimule tuleks teised, ütleme rahvuslikud jõud, et siis hakatakse olema hirmus sallimatud ja kehtestatakse mingi segregatsioon? Praegu see ju kõik toimub, kuid justnimelt nende rahvuslaste, teisiti mõtlejate suhtes. Tema on valmis olema pigem enamuse rahva vastu ja oma välisperemeeste poolel. President kardab pigem, et osad vahetuvad. Too näiteid! See on sama, nagu see mantra, et homosid kiusatakse Eestis taga. Tooge mõni näide - või olge vait! Ratastoolis inimeste õigusi vabalt liikuda ja ligi pääseda igale poole, kuhu pääsevad teised, ei ole Eestis tagatud. Tegeleks ehk sarnaste EHTSATE probleemidega?

Mina olen kogu aeg väitnud, et on väga ebamõistlik hakata ütlema, et sina ei kõlba, sest sinul on niisugune arvamus, sina ei kõlba, sest sinul on selline sättumus... Kes on siis lõpuks see õige eestlane ja kes selle defineerib? 
 Sinu silmis ju ei kõlba need kuhugi, kes mõtlevad rahvuslikult või omavad mõnda muud maailmavaadet, mis ei ole sotsliberlik. Ole siis suuremeelne ja suuda ka nende vähemuste suhtes salliv olla. Kui ei, siis ole parem vait. Nemad on sündinud sellise maailmavaatega, ehk on nad isegi suutnud elada ja liikuda siin maailmas ringi avatud silmadega ja kujundanud välja oma maailmavaate. See nõuab mõistust ja tähelepanu, see on muidugi raskem, kui oma välismaiste käsuandjate ees kulbi löömine. Palju raskem!

Minu meelest Eesti edu on olnud selles, et me oleme suhteliselt sallivad. Meie ellujäämine sõltubki sellest, et me oleme sallivad inimeste suhtes, kes erinevad meist endist. Kui me ei tee seda, siis me tõepoolest avastame, et Eestis on väga vähe "õigeid eestlasi".
 Vaat siinkohal tahaks ropendada. Kui eestlased oleksid loomult nii sallivad, nagu president soovib, ei oleks eestlasi enam ammugi olemas: me oleksime muutunud taanlasteks, sakslasteks, rootslasteks, poolakateks, venelasteks jne. ehk hävinud.
Kas president arvab siis, et eesti rahvas on müüt, fiktsioon, mingi abstraktne moodustis? See on tüüpilise kosmopoliidse punasotsi seisukoht, mille kohaselt tuleb rahvad hävitada, segades nad omavahel segaseks kompotiks. On ju ammu teada, et ilma ühise identiteedi, ajaloo, moraalita rahvamass on kerge materjal maailma juhtivate poliitikate ja ärituusade käes. Seda massi ei seo enam midagi peale peale sunnitud materialismi, asjade ihalemise ja nende ostmiseks orjatöö rügamise. Identiteedita manipuleeritav orjamass. Paraku ei suuda selline mass ka ühtegi riiki sõjaliselt kaitsta, sest kõik ontegelikult võõrad.
Eestlane on aga ammusest ajast olnud valge rassi esindaja (põhja- valgemere või balti-alpi alaliigist). Ilves ei ela enam USA-s, saagu sellest juba aru. Tundub, et tema tuli siia lõpule viima seda, mis jäi Nõukogude SOTSIALISTLIKUL Liidul pooleli - eesti rahva hävitamine.
Samas kas Ilves tahab väita, et ka USA indiaanlasi ei ole olemas, et neid ei saa kuidagi kindlaks teha, eristada? Aga kuidas siis USA valitsus neile mitmel pool toetusi maksab? Või soovib Ilves oodata, millal ka eestlased on omal maal jalust ära reservuaaridesse koondatud? Ilvese ja sotsliberite poliitika eestlaste suhtes on genotsiidne. See ei erine kuidagi nende poolt kirutud nn Hitleri rahvatapmisest - tulemus on ju sama - rahvuse häving. Seega osaleb Ilves genotsiidis OMA RAHVA suhtes. See on topeltvõigas. Osa sest genotsiidist on immigratsiooni kõrval ka iibe mittesoodustamine, amoraalsuse kultiveerimine, kosmopoliidsus, antipatriotistlik kasvatus, sootuse propaganda, eesti rahvuse mahasurumine jne.
Pealegi on Eesti üks Euroopa suurema immigrantide-okupantide oskaaluga riik. Meil ei tohiks immigratsioonist juttugi teha.

...üldiselt ei kohelda inimesi selle järgi, kust nad on pärit; või üldse kaasasündinud nähtuste põhjal, olgu see rahvus, sugu või keda sa armastad. Need on kõik kaasasündinud nähtused ega tule arvesse, kui hinnatakse, milline sa oled inimesena. Inimene võib olla hea, halb, ebaaus, kriminaal, aga need ei ole kaasasündinud nähtused. Nende põhjal võib inimest arvustada küll, aga selle alusel, et su isa või ema oli keegi...
 Jah. Kui inimene on nekrofiil, siis mis õigus on meil teda arvustada, et ta armastab surnutega seksida? Kõike saab ju kultuurselt lahendada. Nii nagu on organidoonoreid, kes jätavad oma organid teistele, nii on kindlasti ka neid, kes jätaksid oma keha teistele armatsemise jaoks. Eesti võiks saada isegi nekrofiilide Mekaks, kuhu võiks saata üle ilma surnukehi ja avada nekrofiilide lõbustusasutusi. Oleme sallivad! Nad on sellisteks sündinud ja mis õigus on meil neid selle pärast hukka mõista? Samasse kategooriasse kuuluvad ka kannibalid. Kui lahked inimesed loovutavad oma keha kulinaaria jaoks, siis saab ju ka sellele vähemusele vastu tulla. Siingi võiksime olla maailmas eesrindlased. Võiksime avada kannibalidele restorane. Miks mitte kausa gurmeerestorane. Why not mr. President?
Kui me tuleksime neile vähemustele vastu, siis kindlasti hoiaksime ära ka laibarüvetusi ja mõrvu. Miks lasta neil vähemustel minna oma kaasasündinud sättumuste tõttu kurjale teele või lihtsalt elama tõrjutult? Mis õigus meil selleks on?
Ja nudistid, mitmenaise/mehepidajad -miks neid taga kiusatakse? Näiteid tagakiusatud vähemustest, kes on sellistena sündinud ega tee kellelegi liiga, oleks palju. Mingi moraal ja eetika, isegi ENAMUSE RAHVA vastuseis ei tohiks ju olla ometigi argument nende vähemuste mitteaktsepteerimiseks.

Loomulikult rahvas otsustab valimiste ajal, et meil on sellest erakonnast või nendest inimestest kõrini, me tahaksime näha kedagi teist – ja see juhtub, siin ei ole midagi imelikku. Aga kas see on pööre? See on normaalne demokraatia. Aga kui rahvas ütleb, et meile meeldib ja sa ütled, et see on stagnatsioon, kuna rahvas valis teist korda samu inimesi... see on ka vale.
 No riigi president võiks ikka tunda riigi seadusi. Kui valimisseadus on pikalt suuri valitsevaid erakondi soosinud ja sisuliselt nullinud uute tugevate jõudude/alternatiivide moodustamise, siis millest me siin räägime? Lisaks riiklik parlamendierakondade rahastamine, kogu riigiaparaadi kasutamine uute jõudude juba eos hävitamisele. Demokraatia my ass!

Intervjuus president kilkab lausa rõõmust, rääkides, kuidas Eesti idufirma GrabCAD müüdi 100 miljoni dollariga. Eesti majanduse edu. Nojah. Tema esindab ju seda ideoloogiat, kus kõik on mõõdetav rahas. Eriti kui see kuulub võimalikult suures koguses ja võimalikult vähestele. GrabCAD on muidugi tore ettevõtmine ja edu neile. Kuid mismoodi see Eestit puudutab, kui firma looja elab täna USA-s koos oma firma ja töökohtadega? Ma rõõmustaks parem, kui lastetoetus tõuseks kasvõi 10 eurot. Abiks oleks seegi meie rahvale.


Kokkuvõte:
Näha on, et Ilves pole just kõige säravam intervjueeritav. Isegi talle paberil koostatud kõnesid on lausa piin tema esituses kuulata. Aga mis siin ikka ennast ärritada. Kes näeb see näeb, pimedat ikka nägijaks ei tee. Pime juhib pimedaid. Minge siis ja...kukkuge auku. Vaba valik!


Kummaline on ka kuulda, kui kiiresti Ilves mõistis hukka (väidetavalt!) Põhja-Korea häkkerite sissemurdmise Sony arvututesse ja filmi The Interview varastamise. Miks peab Eesti president siin sõna võtma ja nii kiiresti? Põhja-Korea tegi ju ettepaneku asja koos uurida. Vargus on muidugi hukkamõistetav, kuid vargusi toimub pidevalt, üle maailma. Ja las uurijad uurivad, enne kui seisukohta võtta. Kuid ikkagi - mis kurat on Eesti presidendil siin kobiseda? Pole muud midagi enam teha või?
Ja kas ta arvab, et teha film teise riigi juhi tapmisest on mingi normaalne tegevus? Muidugi on tegu diktaatori ja kurjategija jne. paha inimesega, kuid - what goes around, comes around! Hakkamegi ilma kohtuta tapmisi promoma? Nagu MOSSAD harrastab. Kuhu see viib? See mentaliteet ei häiri meie presidenti?

Samuti on enam kui kõnekas see, kuidas Ilves vaikis, kui tulid päevavalgele USA piinamisjuhtumid. Tegelikult vaikis kogu meie nn. eliit, kes armastab alatasa teha suuri sõnu sallivusest, inimõigustest jne. Kuid kui meie suurim liitlane inimesi lihtsalt piinab, ollakse vait. Kurat siis jäägegi vait ja lõpetage see sallivuse ja inimõiguste jutt üldse ära. Kes teid silmakirjatsejaid ja demagooge kuulata tahab.
Kas nad on ka siis vait, kui tuleb välja, et olematul kontrolljoonel varastatud(?) Kohverit on näiteks ka päraku kaudu toidetud ja uppumise stimulatsiooniga piinatud?

PS! Teatavasti Ilves töötas omal ajal pikalt "Vaba Euroopa" raadios, mille taga seisis muuseas ka CIA. Kui vaadata Ilvese sõnavõtte ja kogu poliitikat mida ta ajab, siis pole midagi öelda: tema taga paistavad ühed vöörad kolmetähelised kõrvad.
Mäletame kuidas Wilkileaksist tuli välja, kuidas Ilves käis USA saatkonnas kurtmas, et ta ikka ei taha presidendiks saada, palk väike, ei huvita jne. Saatkond veenis teda kandideerima. Kas tõesti lihtsalt veenis?


KES SEEKORDSETEL VALIMISTEL VALIB TAASKORD PARLAMENDIERAKONDADE POOLT, VÕIB END SAMAHÄSTI PÄRAST ÜLES PUUA. OLEKSKI ÜKS IDIOOT MAAILMAS VÄHEM!


Vabariigi presidendi aastalõpu klanitud ja tsenseeritud versioon presidendi kodulehelt: http://president.ee/et/meediakajastus/intervjuud/10922-2014-12-22-20-42-14/index.html
Video: http://etv.err.ee/v/41b9d3ad-1f36-4b1e-bd29-e3aa417ac607

Allikas: http://rahvuslik.blogspot.com/2015/01/president-ilvese-aastalopuintervjuu.html

3 kommentaari:

Anonüümne 6. jaanuar 2015, kell 14:11  

Ei usu ,et varjas Eesti päritolu ,sest esiteks, ei tea enamus USA-s misasi on Eesti ja teiseks, ei ole Ilves Eesti päritolu vaid Venemaa on tema ema sünnimaaks, kandes perenimeks Tsistoganova!Ema kasvas üles Eestis oma tädi juures ja THI ise sündis Rootsis peale ema lahkumist Eestist.Siit ka räige põhiseaduse rikkumine ,mida Eesti võimuladvikud on aastaid varjanud.

Anonüümne 6. jaanuar 2015, kell 17:01  

Võõramaist päritolu tegelased on üliaktiivsed upitama end selle väikerahva juhtoinasteks.Passiivne rahvas vaatab seda tantsu pealt.Ja segaperedest tulnuid ei pruugu huvitadagi rahva, mis pole päriselt "oma", käekäik.

Anonüümne 7. jaanuar 2015, kell 00:30  

Eesti rahvast 90% usub siiralt, et Hr Ilves on suur eesti rahvuslik tegelane , kannab mulgi kuube ja vibutab rusikat Putini poole.
Ta on US solderite maaletooja ja konflikti puhul Eesti muutub tuhahunnikuks aga US ookeani taga muigab.
Nii kaua kui Venes on võimul vene patrioodid-rahvuslased Putiniga eesotsas valib eesti rahvas võimule ainult Reform-liberid kes võivad saada isegi 42 -48 kohta Riigikogus ja täisvõimu! See on eestlaste tahe.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP