RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 23. jaanuar 2015

Konservatiivse Rahvaerakonna peaministrikandidaat Mart Helme koostas varikabineti

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 22.01.2015

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme nimetas valimiste eel kõigis riigivalitsemise valdkondades vastutavad isikud, kes on ühtlasi ka erakonna kandidaadid vastavatele ministri portfellidele juhul, kui konservatiivid peaks saama valitsusse kaasatud. Varikabineti esitlus toimub reedel, 23.01.2014 algusega kell 12.00 Tallinnas Radisson Blu Sky Hotelis, Rävala Pst. 3, Konverentsisaalis “Hamburg”.

„Eesti poliitilises traditsioonis pole varikabineti moodustamine tavaline, sest meie proportsionaalne valimissüsteem ei võimalda ühel erakonnal täita kogu valitsust, aga leiame, et valija ei pea ostma põrsast kotis, vaid peab teadma, keda ta ühes või teises valdkonnas valitsuses nägema hakkab, kui ta meie poolt hääletab,” selgitab Mart Helme. „Lähtusin varikabineti moodustamisel eelkõige sellest, et ametisse saaks inimene, kellel on selle valdkonna osas olemas ühteaegu nii visioon, mida ta ellu soovib viia, kui ka eelnev elukogemus, mis lubab eeldada vastutusrikkal ametil hakkama saamist.”

„Me anname endale loomulikult aru, et Konservatiivne Rahvaerakond ei pea täitma ära kõiki ministrikohti, aga me soovime näidata,et meil on piisavalt pikk pink väärikatest ja võimekatest inimestest ning me oleme erakond, kes võtab valitsuse vastutust täie tõsidusega,” ütleb Helme.

Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et Eestis on ministreid liiga palju ning soovib vähendada ministeeriumite arvu 11 peale. Varikabineti koosseis on järgmine:

Peaminister – Mart Helme
Välisminister – Henn Põlluaas
Kaitseminister – Raul Öpik
Siseminister – Uno Kaskpeit
Rahandusminister – Martin Helme
Majandusminister – Toomas Laanpere
Sotsiaalminister – Mare Liiger
Haridusminister – Imre Mürk
Keskkonnaminister – Mart Järvik
Põllumajandusminister – Merry Aart
Kultuuriminister – Urmas Espenberg
Justiitsminister – Maido Pajo

Allikas: http://www.ekre.ee/konservatiivse-rahvaerakonna-peaministrikandidaat-mart-helme-koostas-varikabineti/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP